Belangrijke dingen om aan te denken bij de aankoop van een ijsmachine

De vele activiteiten van een commerciële horecazaak zijn sterk afhankelijk van ijsmachines. IJsmachines helpen u kosten te besparen en ervoor te zorgen dat uw gasten tevreden zijn, of u nu een hotel of een restaurant runt. IJs wordt gebruikt bij het koken, maar ook aan de bar en in de ruimte waar drankjes worden geserveerd. Het spreekt voor zich dat een ijsmachine van hoge kwaliteit in uw instelling uw operationele doelstellingen en ambities ten goede komt.

Wilt u een ijsblokjesmachine kopen? Dan is het belangrijk dat u zich bewust bent van de talrijke aspecten die van invloed zijn op de prestaties en dat u rekening houdt met de eisen van uw bedrijf. Wij onderzoeken de belangrijkste afwijkingen waarmee rekening moet worden gehouden, zodat uw bedrijf kan beschikken over een ijsoplossing voor de lange termijn.

Dingen waar u aan moet denken voordat u een ijsmachine koopt

Hier zijn enkele cruciale overwegingen om in gedachten te houden tijdens het winkelen voor een nieuwe ijsmachine:

Selecteer het type ijsmachine

IJsmachines produceren verschillende vormen van ijs. Hieronder vallen ijsblokjes voor fijnproevers, maar ook halvemaan-, halfvemaan-, kogel- en klompjesijs. Deze blokjes hebben niet alleen verschillende vormen, maar dienen ook verschillende doeleinden. Uw bedrijf moet een ijsmachine kiezen die het juiste soort ijs produceert.

Kies de juiste maat

IJsmachines zijn er in verschillende maten, en dit beïnvloedt de hoeveelheid ijs die ze kunnen produceren. Zorg ervoor dat u bepaalt hoeveel ijs u nodig hebt op de warmste en drukste dag van de week voor uw restaurant op basis van de geschatte hoeveelheid ruimte die u daar hebt. Als het gaat om ijsmakers, zijn de meest populaire maten countertop, vrijstaand, en onder toonbank.

Controleer onmiddellijk de elektrische vereisten

Het kiezen van de juiste commerciële ijsmaker vereist kennis van hoe stopcontacten en potentiële ijsmakers zijn geconfigureerd. Elektriciteit controleert zowel de snelheid van de output en de hoeveelheid stroom verbruikt. Ze zijn verkrijgbaar in 115V en 220V varianten. Hoewel 220V versies meer energie verbruiken, produceren ze ook sneller ijs. De 115V varianten daarentegen zijn klein maar hebben een lagere capaciteit.

Vermijd energie-efficiëntie

Controleer altijd de Energy Star-classificaties van het model ijsmachine dat u wilt kopen. Een organisatie genaamd Energy Star geeft u een grondige studie van het stroomverbruik van het apparaat. Het gebruik van energie-efficiënte keukenapparatuur geeft u recht op een aantal overheidsvoordelen voor het verlagen van de ecologische voetafdruk van uw huishouden.

Kopen versus huren

Veel bedrijfseigenaren worstelen met dit dilemma wanneer ze overwegen een nieuwe ijsmachine toe te voegen. Terwijl huren u op korte termijn geld bespaart, vergt kopen een grotere financiële inzet. De laatste optie dwingt u echter om alle toekomstige servicekosten te betalen, terwijl het bezit van een machine u in staat stelt om na de aankoop geruime tijd gratis onderhoud te verrichten. Kijk eens op XXLHoreca.com voor een groot aanbod aan professionele ijsblokjesmachines.