In beweging blijven als je ouder wordt

Nederland vergrijst. In de toekomst bestaat een groot deel van de bevolking uit 65 plussers. Dit brengt extra druk op de zorg met zich mee. Niet alleen voor de zorg is het belangrijk om er voor te zorgen dat ouderen langer fit blijven. Voor individuele ouderen brengt voldoende bewegen en gezond eten veel voordelen met zich mee. In dit artikel geven we enkele tips en handvatten waarmee u ook op lange termijn fit kunt blijven.

Zoek een activiteit die u leuk vindt

Het is belangrijk om fit te blijven naarmate we ouder worden, omdat regelmatige beweging ons kan helpen om gezond te blijven en ons beter te voelen. Wandelen is bijvoorbeeld een geweldige manier om fit te blijven omdat het laagdrempelig is en voor iedereen geschikt. Zoek een leuke route in de buurt en probeer elke dag een stukje te wandelen. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om te fietsen als u bent uitgekeken op de directe omgeving van uw woning. Zo kunt u bijvoorbeeld een e bike aanschaffen, hiermee kunt u lange afstanden afleggen met minimale inspanning. Yoga is ook een geweldige manier om te ontspannen en tegelijkertijd je spieren te versterken. Yoga is ook één van de makkelijkere manieren om fit te blijven omdat u dit gewoon vanuit huis kunt doen. Er zijn verschillende yoga-oefeningen die speciaal zijn ontworpen voor oudere mensen, dus het is een goede optie voor iedereen die fit wil blijven. Zoekt u toch iets sportievers? Dan kunt u ook gaan zwemmen of gewichtheffen. Zwemmen is een geweldige manier om fit te blijven omdat het weinig stress op de gewrichten veroorzaakt. Als u moeite heeft om te lopen of andere oefeningen te doen, kan zwemmen een goede optie zijn om fit te blijven. Gewichtheffen is ook een veel gebruikte manier om spieren te versterken,het kan bijvoorbeeld helpen om het risico op osteoporose te verminderen. Tot slot is dansen ook een hele leuke manier om fit te blijven. Met dansen blijft u niet alleen in beweging, u werkt ook nog eens aan de coördinatie en balans.

Leg er niet te veel druk op

Het is belangrijk dat u wel plezier blijft houden In de activiteiten die u onderneemt. Zorg er daarom voor dat u activiteiten uitkiest die goed passen bij wat u leuk vindt. Als u behoefte heeft aan sociaal contact dan is dansen een leukere optie dan gewichtheffen of zwemmen. Zorg ervoor dat u altijd goede begeleiding heeft, zodat u uzelf niet overbelast meer schade aanricht dan positieve positief resultaat.